Logowanie Rejestracja Kalkulator kredytowy Dokumenty
Kredyty bez BIK ? czy na pewno to możliwe ?
Strona główna Wiadomości Kredyty bez BIK ? czy na pewno to możliwe ? Kredyty bez BIK ? czy na pewno to możliwe ?

Kredyty bez BIK ? czy na pewno to możliwe ?

Autor: Rafal_Tomkowicz | Dodano: 24 sierpnia 2011

Pożyczka bez BIK. 10 tys. zł na trzy lata. Rata 399 zł miesięcznie. A może 200 tys. zł na 20 lat? Rata? Tylko 1499 zł. „Co byś chciał, co byś wybrał? Wystarczy wysłać SMS za 4,92 zł”. To internetowa strona dreamsbank.pl. Tłumacząc: Banku Marzeń.

Takich stron jest jednak dużo więcej: cash-express.pl, gdb-finance.pl, pozyczkiprywatne.com itd.

Bez BIK to znaczy, że nikt nie będzie sprawdzał w Biurze Informacji Kredytowej, czy miało się problemy ze spłatą kredytów. Zapaskudzony BIK to brak szansy na kredyt w normalnym banku.

A w internecie? Proszę. Ile chcesz? 5 tys. 10 tys. 200 tys? Nie ma problemu.

To jak to się opłaca – zadajesz sobie czytelniku pytanie. Ja też.

Może rąbią niczym drwale na oprocentowaniu? Gdzie tam. Zgodnie z ofertą jest ono niewiele wyższe niż w bankach. Procedura wszędzie podobna. Aby złożyć wniosek, trzeba wysłać SMS-a. To kosztuje – 30,75 zł z VAT. To opłata bezzwrotna. Później trzeba wysyłać SMS-y, aby sprawdzić stan postępu sprawy.

Jak ktoś się rozpędzi to w taką pożyczkę zainwestuje? na luzie 100, 200 a niektórzy nawet i 500 zł.

Cóż – nikt nie daje nic za darmo – można powiedzieć.

Jeśli tylko w zamian dostaje się pieniądze rzecz jasna. Tutaj jednak żadnej kasy nie ma.

Teoretycznie serwisy, jak twierdzą, pośredniczą w kontaktach z inwestorami. Na inwestora serwis czeka 30 dni. Jeśli żaden z dostępnych i zaakceptowanych przez serwis inwestorów” nie będzie zainteresowany, wniosek traci ważność.

Kim są owi inwestorzy którzy chcą pożyczać osobom już mającym problemy ze spłatą pieniądze na warunkach bankowych?

Chciałbym poznać tych może naiwnych ale prawych ludzi. Ale?

„Serwis nie jest zobowiązany do udzielania informacji, w jaki sposób pozyskuje inwestorów” – twierdzą regulaminy serwisów. A także: „Serwis nie jest zobowiązany do informowania pożyczkobiorcy o przyczynach nienawiązania z nim kontaktu przez inwestora lub niezawarcia z nim umowy”. A poza tym „produkty oraz informacje o produktach przedstawione na stronach Serwisu nie odpowiadają rzeczywistości”.

O co więc chodzi? O pieniądze z SMS.

Ale nie tylko.

Właściciel/le tych serwisów prowadzą i również wysyłkę e-maili reklamowych. Mailing do 100 tys. osób kosztuje w promocji 129 zł.

więcej:

http://supermarket.blox.pl/2011/06/Masz-dlug-Ile-chces...

Zazwyczaj są to firmy widmo rejestrowane zagranicą jak w poprzednim moim artykule, ale tym razem niespodzianka:

dreamsbank.pl http://dreamsbank.pl/ Domena należy do firmy ephp.pl z siedzibą w Rybniku http://www.ephp.pl

Czekam na wasze komentarze..
To już kolejny artukuł po :
http://sl-news.pl/?p=77
poświęcony naciągaczom..

Zadaje pytanie gdzie jest GIODO? gdzie prawo? Ile naiwnych ludzi wierząc że otrzyma pożyczkę musi jeszcze stracić pieniądze?? Firmy mają się dobrze patrząc po reklamach w google adwords.

 

Tomasz Olbracht


Dodaj opinię/skomentuj powyższą wiadomość:

Autor:
Treść:

Komentarze:   (łacznie 2)

Autor: olb Dodano: 25 sierpnia 2011

nagłośnienie przez sl-news.pl to jedno,pytanie gdzie to zgłaszać aby eliminować z sieci takich naciągaczy, czy jakiś urząd się tym zajmuje? mam wrazenie ze zyjemy w panstwie bezprawia..

Autor: Rafal_Tomkowicz Rafal_Tomkowicz Dodano: 24 sierpnia 2011

faktycznie, dobry tekst i dobre pytania do dyskusji. Niestety Internet pełen jest tego typu działalności i trzeba to mocno piętnować, aby było tego chłamu jak najmniej.

« Czy powyższa informacja finansowa była pomocna?
|

Kredyty bez BIK ? czy na pewno to możliwe ?

Korekta na rynku domów
Zobacz następny artykuł:
Korekta na rynku domów
Zamknij