Logowanie Rejestracja Kalkulator kredytowy Dokumenty
jak obliczyć ekwiwalent za urlop 2010 kalkulator

Strona główna » Forum » Gospodarka » jak obliczyć ekwiwalent za urlop 2010 kalkulator

jak obliczyć ekwiwalent za urlop 2010 kalkulator

Dodane przez Adam
witam, wiecie może gdzie znajdę taki specjalny kalkulator który pozwoli obliczyć mi ekwiwalent za urlop w 2010 roku. Szukałem go już chyba wszędzie i znaleźć nie mogę. Liczę na waszą pomoc w tej kwestii. Pozdrawiam
Odpowiedzi (2):
Dodał: denixxxx denixxxx | Data: 4 grudnia 2011
sv_gravity 50
Dodał: M_kotkowska M_kotkowska | Data: 31 stycznia 2011
Ekwiwalent jest zależny od składników wynagrodzenia:)ustalając wysokość wynagrodzenia urlopowego, należy uwzględnić charakter składników otrzymywanego wynagrodzenia (stałe i zmienne) i jednocześnie, stosując art. 172. K.p., należy też uwzględnić wahania wysokości składników zmiennych wynagrodzenia.

W zależności od tego, czy składniki zmienne kształtowały się w miarę równomiernie czy też nie, uwzględnia się wynagrodzenia z 3 miesięcy poprzedzających miesiąc rozpoczęcia urlopu (przy nieznacznych wahaniach) lub z 12 miesięcy poprzedzających miesiąc rozpoczęcia urlopu (gdy różnice w wysokości składników wynagrodzenia były istotne).
Czy wypowiedź na Forum była pomocna?
|
Dodaj odpowiedź do wątku Kalkulator 2010 urlop za ekwiwalent obliczyć jak:
Autor:
Załącz zdjęcie: Tylko dla zalogowanych...
Treść wątku/pytania:

Inne tematy na forum
Tytuł Autor Data dodania Liczba odpowiedzi
fryzura na rekruta pytanie fryzura na rekruta Marek Marek 17 maja 2010 1
Tabletka 72h pytanie Tabletka 72h Magda Magda 14 marca 2010 brak!
Kultura japonii pytanie Kultura japonii Weronika Weronika 12 luty 2010 brak!
Seks rodzinny pytanie Seks rodzinny Wiktor Wiktor 12 kwietnia 2010 brak!
Twierdzenie sinusów pytanie Twierdzenie sinusów Artek Artek 28 stycznia 2010 brak!

Kalkulator 2010 urlop za ekwiwalent obliczyć jak